Babzsák újra töltés polisztirolgyönggyel!

Kategória: Cikkek Hozzászólás: 0 Kedvelés: 9326

5+ 1 kérdés a babzsákfotel újra töltéséről!  

A legtöbb vásárló megkérdezi tőlem: Mikor, mennyi idő után kell a babzsákot újra tölteni? Miért kell? Összetörik? Le kell cserélni az egészet? Mennyi kell bele? Én is meg tudom oldani? A polisztirolgyöngynek van egy rossz tulajdonsága, hogy önmagában zsugorodik. Ez azt jelenti, hogy a 4-8 mm átmérőjű golyócskák 1-2 mm -re zsugorodnak, vagy még kisebbek is lehetnek. Ez a folyamat biztosan végbe megy, csak idő és használat kérdése. Jó  hír: nem törik össze, nem lesz „szemetes”csak kisebb lesz.

1., Meddig lehet rátölteni egy babzsákra? 

-       A kérdés azért izgalmas, mert ahogy a polisztirolgyöngy zsugorodik a babzsákban úgy fogsz alkalmazkodni hozzá te is. Miután ez a változás nagyon lassú folyamat általában és nem egyik napról a másikra következik be, szinte észre sem veszed a változást. „A meddig érdemes rátölteni” a legkényelmesebb fotelra az attól függ, hogy mekkora a babzsákod és milyen típusú? És persze az, hogy TE hogyan szereted használni. Ahogy veszít a térfogatából a gyöngy, te igazodsz hozzá úgy lesz egyre kényelmesebb a testednek, egészen addig, amíg már lassan a földön ülsz vagy nehezen tudsz felállni. Na valahol a kettő között lehet még rátölteni töltőanyagot.

-       Tudni kell, hogy a tömege nem változik meg csak a térfogata. Ha van egy 250 l-es babzsákfoteled aminek a töltött tömege kb 5 kg, az akkor is 5 kg marad, ha már 100 literre zsugorodott. Így ha rá töltesz 150 litert akkor térfogatban jó a babzsákod, de a súlya már kb 8 kg. Az apró golyócskák lent maradnak a babzsák alján és a maradék tudja feltölteni a háttámláját a babzsákodnak, ami nem biztos, hogy elég már neki.

 

2., Mennyi polisztirolgyöngyöt vegyek?

-       Ezt a kérdést főleg telefonon szeretem.  - Mekkora a babzsákod? - Hát nagy! Na ez nem jó válasz! J Egy átlag felnőtt forma kb 200-250 l -tol indul. Amíg csak rá kell tölteni, addig elég lehet 50-100 l. Ha le kell cserélni az egészet, akkor amennyi a töltet tömege. Ezt kétféle képpen lehet tudni. Vagy a gyártó megmondja, vagy teszteled. Ha más gyártó babzsákfotelét kell újra töltenünk akkor mi is így teszünk. Betöltjük és teszteljük, ha nem jó akkor töltünk még rá.

 

3., Be tudom-e tölteni otthon?

-       Igen! Ez nem egy bonyolult feladat, csak nagyon oda kell figyelni.

Első körben nézd meg a babzsákodat, hogy van-e benne belső huzat. Mekkora a belső huzat cippzárja? Ha túl rövid, vagy túl hosszú egyik sem jó, bár az utóbbival még lehet mit kezdeni.

Rövid a cippzár: Sajnos nagyon sok ilyen babzsákkal találkozunk. Az okát nem értjük, mert költségben olyan nagy különbség nincs, egy 10-15 cm-es és egy 50 cm-es cippzár között. Viszont a ki-be töltésnél igazán megnehezíti a feladatot. Ha van időtök és szerettek küzdeni, akkor hajrá vágjatok bele kb. 20-30 perc alatt készen is lesztek vele. Igen lesztek! Ha lehet ne csináld egyedül! Segédeszközt sajnos rövid cippzárnál nem tudtok használni, mert a polisztirolgyöngy tölttetsége miatt a gyöngyök összetapadnak. PL: egy műanyag palackban. Zsákból érdemes tölteni nagyon lassan.

 

Hosszú cippzár: Nem érdemes teljes egészében megnyitni a cippzárt, mert a legvégén valószínűleg túl folyik az oldalán a polisztirol. Kb. 50-60 cm-es nyílás elég a betöltéshez.

 

4., Tudtok-e segíteni az újra töltésben?

-       Igen! Ha van lehetőséged elhozni a babzsákot, akkor szívesen segítünk. Ilyenkor meg tudom mondani biztosra, hogy elég-e rátölteni, vagy cserélni kell a töltőanyagot!

 

5., Mennyi időbe telik amíg újra töltitek a babzsákomat?

-       Általában 5 perc alatt készen vagyunk vele, ha minden feltétel adott. Ilyen esetben meg is várhatod míg elkészülünk.

Ha kicsi a cippzár, akkor varrunk bele egy új, hosszabb cippzárt és utána töltjük csak fel. Ebben az estben itt kell hagyni a terméket és 1-2 napon belül készülünk el vele.

Ha nincs belső huzata a babzsáknak de szeretnél egyet, hogy lehessen mosni a külsőt, akkor is itt kell hagynod és 1-2 napon belül gyártunk rá újat.

Mind két esetben egyedi árat adunk.

 

5+1., Hol vagytok helyileg?

-       1047 Budapest, Baross u. 103.   0620-337-15-56 Érdemes telefonon egyeztetni mielőtt jöttök!

Itt tudsz magadnak polisztirolgyöngyöt vásárólni.

hozzászólások

Hozzászólás írása